środa, 28 sierpnia 2013

Quesadilla z papryczkami chili , serem i pomidorami

Składniki : 
- 6 pszennych tortilli ( średnica 20 cm )
- 1 duży pomidor drobno posiekany
- 100 g sera cheddar
- 130 g pokrojonych  łagodnych papryczek chili ( z puszki )
- 1 łyżka posiekanej kolendr
- 1/4 łyżka soli
- Szczypta czarnego pieprzu

Jak przygotować : 
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 100 stopni C
2. Ułuż 3 tortille na blasze. Rozłóż na nich pomidory, ser, papryczki chili, kolendrę , sól i pieprz. Przykryj pozostałymi tortillami. Delikatnie spłaszczyć.
3. Dużą, głęboką patelnie spryskać olejem w sprayu. Rozgrzać na średnim ogniu. Smażyć quesadille pojedynczo, aż obie strony staną się jasnobrązowe, a ser się sozpuści, czyli ok. 2  minuty.  na każdej stronie.
Przenieś na blachę do pieczenia, wstaw do ciepłego piekarnika, aby nie stygły. Po przygotowaniu wszystkich pokrój każdą na ćwiartki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz również :