Składniki :
- 6 pszennych tortilli ( średnica 20 cm )
- 1 duży pomidor drobno posiekany
- 100 g sera cheddar
- 130 g pokrojonych łagodnych papryczek chili ( z puszki )
- 1 łyżka posiekanej kolendr
- 1/4 łyżka soli
- Szczypta czarnego pieprzu
Jak przygotować :
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 100 stopni C
2. Ułuż 3 tortille na blasze. Rozłóż na nich pomidory, ser, papryczki chili, kolendrę , sól i pieprz. Przykryj pozostałymi tortillami. Delikatnie spłaszczyć.
3. Dużą, głęboką patelnie spryskać olejem w sprayu. Rozgrzać na średnim ogniu. Smażyć quesadille pojedynczo, aż obie strony staną się jasnobrązowe, a ser się sozpuści, czyli ok. 2 minuty. na każdej stronie.
Przenieś na blachę do pieczenia, wstaw do ciepłego piekarnika, aby nie stygły. Po przygotowaniu wszystkich pokrój każdą na ćwiartki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz